Полезно

Почивка с деца на море в БългарияПочивка с деца


Когато в едно семейство има едно или повече деца, неминуемо излиза на преден план въпросът за семейна почивка на подходящо място. Особено с настъпването на лятото всеки се опитва да заведе децата на море. Семейната си почивка с деца може да прекарате на българските курорти, избирайки подходящ на северното или южното ни Черноморие. Албена, Балчик, Кранево, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Бяла, Обзор, Елените, Свети Влас, Слънчев бряг, Равда, Поморие, Несебър, Созопол, Приморско, Ахтопол, Царево – списъкът е безкраен и всеки ще успее да намери най-доброто място за своята пълноценна почивка.

Всяко семейство избира да прекара почивката си според предпочитанията и финансовите си възможности. На практика няма семейство, което да не ходи на море или планина поне веднъж годишно. Някои дори задължително си вземат отпуска по време на ваканциите на децата, за да организират почивка през зимата на ски-курорт, а през лятото на море. През останалите сезони на годината също не липсват възможности за уреждане на почивка с деца, например, покрай Великденските или Гергьовденските празници. В този период природата е много красива и може да се направят приятни пътувания до различни исторически места, манастири, паметници, крепости и т.н.

Много български семейства организират почивка заедно с други приятелски семейства. От една страна този начин има своите плюсове, тъй като добрата компания винаги е за предпочитане, особено ако и децата се познават помежду си. Все пак, избирайки компания за съвместна почивка, обмислете всичко много добре, дали навиците на другите хора и начините им за забавления съвпадат с вашите? Помислете какво очаквате от почивката вие и какво очакват вашите приятели – ако вижданията са ви еднакви, то няма да има негативни емоции и разочарования. Съвместната почивка с други хора е подходяща само в случай, ако те разделят вашите интереси и имат сходно финансово положение.

Активната почивка и какво трябва да знаем за нея? Днес все повече хора разбират ценността на здравословния начин на живот. Затова много от семействата организират активна почивка с деца. Тя може да включва каране на велосипеди, излети, пешеходни маршрути в планината и т.н. Този вид почивка може да бъде организиран през месеците, когато няма валежи и е слънчево. Най-подходящи са април, май, юни, септември и октомври. Летните месеци обичайно се отреждат за семейна почивка с деца на море, а зимните за почивка в ски курортите Банско, Боровец и Пампорово. Друг подходящ вариант за почивка с деца са еднодневните или двудневните екскурзии по интересните места в България, с посещения на манастири, църкви, природни резервати, останки на крепости, природни феномени, водопади, пещери, езера и т.н. България е истинска съкровищница, предлагаща множество интересни дестинации и забележителности, не пропускайте да се насладите на тях заедно с вашите деца!