Недвижими имоти в София от съдия изпълнител – добра възможност

Покупката на недвижими имоти в София от съдия изпълнител е добра инвестиция, предимно заради значително по-ниската си цена. Независимо от това много купувачи сумата понякога е прекалено висока и често пъти се прибягва до теглене на ипотечен кредит. А самата сделка е колкото примамлива, толкова и рискована.

При първа покупка на имот от ЧСИ, възникват много въпроси. Например към какъв специалист е по-добре да се обърнете, за да ви представлява и подпомага в този процес – брокер или адвокат и колко време обикновено минава от плащането след търга до влизането в собственост и владеене?

„Не е важно дали ще се обърнете към брокер или адвокат, а дали той има опит в тази сфера.. Трябва да се търси човек, който е наясно с материята на недвижимите имоти, има опит зад гърба си и работи само или основно в тази насока. И разбира се освен висок професионализъм да се подчинява на строги етични норми.”

Ако купувач спечели търга за покупка на недвижим имот в София от съдия изпълнител, има само седем дни, за да преведе цялата сума за имота и е необходимо да разполага с налични средства, а не с кредит, освен ако не е изтеглен предварително. Времето е от изключителна важност.

Начините да бъде закупен недвижим имот в София от съдия изпълнител посредством кредит са два. Първият е, ако купувачът разполага с  високи доказани доходи и е на работа на трудов договор повече от шест месеца при един и същи работодател или ако е деклариран висок годишен доход по данъчна декларация.

Тогава купувачът може да изтегли голям потребителски кредит без ипотека в размер до около 50 000 лв. Но преди да отиде на търг, а не след това, според експерти в областта. Разбира се, ако подобна сума е достатъчна за покупка на имот и ако клиентът може да си позволи да погасява месечни вноски в размер на около 700 лв.

Вторият начин да бъде купен недвижим имот в София от съдия изпълнител е да бъде ипотекиран предварително друг имот и със сумата, която отпусне банката, купувачът ще има възможност да наддава до размера на  кредита.

Юристите твърдят, че от плащането до влизането във владение на имот, купен от публична продан, може да мине и повече от половин година, ако старият собственик обжалва процедурата и ако при нея е имало пропуски.

Така че подобна сделка е колкото приемлива, толкова и рискова.

 

Подобни статии от други сайтове
17/03/2015 Специфики при сделки с недвижими имоти в София от съдия изпълнител
Има известни детайли, които е задължително да познавате ако вземете решение да се сдобиете с недвижим имот в София от съдия изпълнител. Ако си търсите изгодно жилище, търговете на частните съдебни изпълнители са един добър вариант. Това е защото имотите се обявяват с начална цена 75% от пазарната им стойност и а...
17/03/2015 Актуални въпроси при покупка на недвижими имоти в София от съдия изпълнител
Покупката на недвижими имоти в София от съдия изпълнител обикновено е изгодна сделка, но крие и някои рискове. Например не е изключено старият собственик да не е плащал режийните разходи на жилището. При подобна ситуация новият собственик не би могъл да открие свои партиди, докато старите задължения не бъдат покрити...
17/03/2015 Добри възможности при сделки с недвижими имоти в София от съдия изпълнител
Все по-атрактивно се явява сдобиването с недвижими имоти в София от съдия изпълнител. Но за честта на истината трябва да имаме предвид някои подводни камъни, които съпътстват подобни сделки. Цената, разбира се е сериозен аргумент в подкрепа на тези покупки. Никой не би могъл да отрече, че това е добра инвестиция, ст...
17/03/2015 Запазва се интересът към недвижими имоти в София от съдия изпълнител
Атрактивните оферти за недвижими имоти в София от съдия изпълнител привличат вниманието на много купувачи. Видът и цените на обявената на публична продан собственост могат да се видят от интернет страницата на Камарата на частните съдебни изпълнители. На нея са описани подробно разположението и площта. Там се следят...
17/03/2015 Повишено предлагане на недвижими имоти в София от съдия изпълнител
При покупка на имот винаги се търси оптималния вариант за изгодна сделка. Купувачите в столицата имат ясно оформени критерии и се насочват към подходящите оферти, които да ги удовлетворяват. Един от най-печелившите варианти за това са покупките на недвижими имоти в София от съдия изпълнител.   &nbs...
Подобни статии от този сайт